3 feb 2013

HELP! Budgetmonth

Shit. Droomtas gezien. Geld op en je moet nog een halve maand. Nog twee verjaardagen in het vooruitzicht, stapavondjes in de planning. En soms is je spaarrekening geen optie.
Hoe ga je dit overleven? Wat zelfbedachte tips om creatief met geld om te gaan.

- Tijd om eens goed de kast uit te mesten. En alles wat je weinig draagt op marktplaats te zetten.
- Ontwijk kledingwinkels. Als je niet weet wat het aanbod is, kom je ook niet in de verleiding om het te kopen. Dit is moeilijker dan het lijkt, want online shops bezoek je in enkele seconden. En onder het mom van slechts oriƫnteren is je winkelmandje zo gevuld.
- Toch behoefte aan nieuwe kleding? Frobel zelf wat in elkaar. Bij hobbywinkels betaal je snel een wat hogere prijs, ga daarom eens kijken bij de Hema en Xenos. Koop kraaltjes en naai het op een saai verstoft vestje, het is dan weer bruikbaar en nieuw!
- Helaas. Geld besparen doe je vooral door het niet uit te geven. Plan een avondje thuis in plaats uit. Sla de stationswinkels over, en eet je eigen boterham met kaas.
- Toch stappen? Speel dan de goede vriendin en bied aan om te bobben. Een goede reden om drankjes te ontvangen, en alleen tegen de dorst te drinken ;-)

Geen opmerkingen:

Volgers