20 jan 2012

French Piece Wardrobe



Iedere maand wordt er weer een aardig bedragje salaris op mijn rekening gestort. Deels gaat rechtstreeks door naar mijn spaarrekening, deels bewaar ik voor uitgaan, en de rest mag op aan shoppen. Maar ja, na een shirtje hier, en een prulletje daar, en spontaan een paar nieuwe laarzen die je niet nodig hebt.. Dan gaat het bedrag al snel op, en aan het eind van de maand zit je met een paar losse kledingstukken die nergens bij passen.
Hier is gelukkig een oplossing voor, genaamd French Piece Wardrobe. Een bekend fenomeen onder fashionbloggers, maar misschien leuk voor de daarbuiten.

Je gaat uit van een bepaalde basis in je kast. Iedere vrouw heeft een zwarte, witte en blauwe skinny jeans. Een zwart jurkje, een zwarte en witte top, etcetera. De details zijn te vinden op deze website. Maargoed, nadat je de basis hebt opgespaard wordt het pas leuk.

Ieder seizoen mag je vijf kledingstukken kopen. De vijf stukken moeten met elkaar te combineren zijn, of natuurlijk met een van de basis stukken. Zo voorkom je dat je met allerlei kleding zit maar niets bij elkaar kan dragen. Het leuke is natuurlijk om de kledingstukken niet in de eerste week van het nieuwe seizoen al aan te schaffen. Maar geef jezelf ruim de tijd om je lijst samen te stellen, en ga uitgebreid opzoek in winkels en webshops. Zo voorkom je miskopen, en koop je alleen als je iets echt nodig hebt, of echt graag wilt.

Misschien zou het voor mij ook eens een goed idee zijn om dat French Piece Wardrobe idee in mijn achterhoofd te houden. Hierboven staat wat inspiratie voor het voorjaar.

1.Flared Jeans (H&M)
2.Fringe Bag (Warehouse)
3.Roze All Stars (Converse)
4.Gekleurde riem
5.Witte Blazer

Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Volgers